22 d’oct. 2017


Avui, no puc començar d'altra manera que demanant la llibertat pels Jordis. Aquestes persones, apart de ser pacifistes convençuts, han fet possible que totes les manifestacions (i ja en portem unes quantes) també ho siguin. Ara són a la presó per les seves opinions polítiques, per cap altre delicte.


Tenia ganes de tardor, tenia ganes de fagedes, tenia ganes d'estar en un lloc tranquil com és Ciuret, a la subcomarca del Bisaura (Osona). Pel temps de la darrera setmana no sabia si trobaria massa aigua ni si les fulles ja ho omplirien tot. A vegades t'equivoques i aquesta ha estat bastant sonada: poca aigua i malgrat l'alçada, a Ciuret, encara els falta una setmana o dues per l'esclat dels colors ocres.

Les dues imatges de la capçalera corresponen al rec del Toll, que també dóna nom a aquest engorjat, després de caminar una bona estona i donant una volta cap a la casa de Corrubí.



L'inici l'he fet bastant avall i m'he aturat primer al salt de la Presa, just una mica més amunt on la pista travessa el rec. Aquí ja he vist que d'aigua en baixava molt poca i, el que és més important, que la riera relliscava molt en aquest punt. Si bé tenia la intenció d'anar resseguint el curs de l'aigua, una relliscada suau però amb aturada amb el peu fins sota genoll dins l'aigua, m'ha fet canviar de parer. Per això he donat la volta seguint la pista cap a Corrubí.


La boira m'ha acompanyat quan era dalt dels prats però sense suposar cap mena de problema. Després de saludar a un nombrós grup d'excursionistes he baixat directe al Toll. Quan hi era, jo ja posat a la part de sota, han arribat. S'hi han estat poca estona, m'han fet una foto des de dalt (que potser algun dia veuré i l'afegiré al post) ja que "quedava bé". La primera vegada que faig de model !!


He continuat per trobar el torrent de Fontcoberta (o Torrent d'en Bià com està indicat al ICC). Malgrat l'absència d'aigua, volia trobar algun dels salts anomenat al web "La Vall del Ges".  He arribat fins al Salt del Pou, que quan el veus entens el nom, però no n'he tret cap instantània. A la tornada, com sempre que veig un trencant que pot portar al rec,  m'he desviat i he trobat amb el Salt dels Esglaons. 


i quasi allà mateix, aigües avall, el Gorg Blau i el Salt de la Capa Petita (que deu provenir del torrent del Pujol).


I ara sí, tornada cap al Toll, Corrubí i seguir la pista fins trobar-me al rec una altra vegada. Però abans de tirar més avall per anar a buscar el cotxe, he baixat al Salt de les Dones: a la natura també se la pot fotografia malgrat no estar en el seu millor moment (fotogràficament parlant), i així, si torno a passar-hi, em permetrà comparar les dues versions.

------------------------------------------------
Els enllaços que he fet servir per aquesta excursió han estat:

- La Vall del Ges. Tot i no portar cap descripció de cóm arribar-hi, val la pena fer-hi el primer cop d'ull per entendre la bellesa que s'amaga en aquesta vall.
- Wikiloc "Salts i gorgs de la riera del Toll i Torrent de Fontcoberta". Una bona guia encara que, com sempre dic, millor anar acompanyat d'un mapa i estudiar la zona abans de la sortida.
- I els coneixements adquirits en la meva primera entrada d'aquesta zona.
------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Una bona sortida Ramon, encara que en el cap portem el que esta passant en la nostra estimada pàtria i els que estan patín les injustícies per defensar la nostra causa, molt bon reportatge. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina

Llista de blocs