15 de nov. 2015


Una altra excursió molt i molt curta per Dissabte el matí. Visito altra vegada la gorga dels soldats (d'Astura o de Can Poc) sota la cinglera de Castellfollit, al Toronell.


És un camí curt però molt agradable per la part de la cinglera menys coneguda. Surto per un carrerró a l'esquerra de l'ajuntament i, baixant per un camí entre dos murs de pedra, de seguida em trobo tocant les columnes basàltiques.


Amb compte, baixo de forma pronunciada fins al llit del riu. Una escala escavada a la roca m'ajuda en els darrers metres. Les pedres cobertes de molsa denoten que el Sol no hi entra massa hores. 


Arribo a la part superior de la gorga, on hi ha el salt i surt un petit canal per desviar l'aigua cap a Can Poc. Estudio com anar a la part inferior. Recordo que la primera visita va ser a l'estiu i que ara haig d'intentar no posar els peus a l'aigua.  

Al final, amb menys dificultat del que pensava, passo a l'altre costat i faig les fotos que volia aconseguir. Retorno pel mateix camí i en menys de 10 minuts torno a ser a dalt. 


4 comentaris:

  1. Unes fotos i un indret preciós, com sempre. Enhorabona Ramon.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta. El camí és curt però encisador. Sobretot per poder quedar a pocs metres de les columnes basàltiques.

      Elimina
  2. Un reco preciós Ramon, tindré que fer-hi un vol. Una abraçada i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, la caminada és molt curta. I per ser una part amagada de la cinglera, té el seu encant.

      Elimina

Llista de blocs