7 de març 2015


Avui hem anat amb la Rita a la darrera gran gorga del Brugent, Santa Margarida. És una gorga de les habituals a l'estiu però no ara a l'hivern. Però el bon temps que fa no s'ha de deixar escapar i, apart de visitar-la, hem fet un recorregut completament nou per a mi, i que es el que recomanda la web de turisme de l'Ajuntament de Les Planes.

Hem deixat el cotxe al pavelló. Seguint el carril bici en direcció a Amer, passat el trencant de la magnífica àrea de pícnic i esbarjo, a mà esquerra hem vist les runes de l'ermita de Santa Margarida. Ens hi hem volgut acostar però les bardisses ens ho han impedit, apart que no semblava tenir massa interès. Potser si l'accés fos més net ...

El trencant cap al gorg de Santa Margarida està perfectament indicat des del carril bici i és just passades les runes.  El camí pel mig de bosc i clarianes és ample i, tot i no trobar cap més indicador, no té pèrdua. En un punt del camí hi ha un trencant a l'esquerra però cal seguir pel camí principal. 

A baix, ens hem esplaiat amb la tranquil.litat de l'entorn i el soroll del salt al picar contra la gorga. Per a altres persones que hi hem trobat, hem vist que el camí que hi ha per darrera el saltant és transitable si vas en compte.




A la tornada volia saber si aquell trencant, de la font de Santa Margarida, també portava a la fàbrica de la Dusol on hi ha el gorg conegut com el de la fàbrica vella. I així ha estat. 


Des d'allà, la tornada l'hem fet enfilant el camí principal de la fàbrica. A dalt, al trencant per anar a la torre dels til.lers, hem seguit recte per una pista ample que ens ha portat a l'altre costat de la zona de pícnic. Fins al pabelló ja no hi havia cap dubte.

Avui no he anat a caçar cap nova gorga, però compartir la caminada amb la meva filla gran no ha tingut preu.

12 comentaris:

  1. Vam estar ben a prop quan vam anar a la zona de picnic que nombres, la Parada del Jonquer . Pero aquell dia ja estàvem al final de la jornada I no ens hi vam acostar. Està clar que ho hauriem d'haver fet. .. Fantàstiques fotos I reportatge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta, a la propera vegada que vingueu per aquí us el reconano, sobretot la de Santa Mardarida. Bon Diumenge.

      Elimina
  2. Molt bones fotos Ramon els salts impresionants Les Planes es unic amb quantitat de salts un lloc per gaudir de tota una jornada complerta una abraçada !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot i néixer a Sant Feliu (poble veí, i en certa forma rival 😄) reconec la bellesa d'aquestes gorgues. I el recorregut, recomenable.

      Elimina
  3. Un indret molt interessant que val la pena conèixer.
    La foto en blanc i negra és preciosa i amaga el verdet de la bassa.
    Tot i que han millorat notablement sempre em pregunto quan els nostres salts i gorgs es veuran nets de l'excés de residus orgànics entre altres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria, aquest lloc val la pena. En pocs kms tens uns quants lloc fluvials i petjades de la història que valen la pena. En quan riu, aquestes dues gorgues cauen després de la depuradora que saneja el riu des dels seus origens, a Sant Feliu. En altres llocs i amb la llum adequada l'aigua és transparent, envaea que no aquí tot i que a ç'estiu hi ha molta gent que s'hi banya.

      Elimina
  4. Hola, realment impressionant el teu blog. Ja vam anar al toll de l'Olla seguint les teves indicacions i va ser espectacular. A l'octubre tornem tres dies a la Garrotxa i tenim pensat anar-hi a aquest salt i el salt del Portugués. Pots recomanar algun més? Anem amb un nen de tres anys. Gràcies,
    Amics de rutesapeu.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, gràcies pel afalags. Si amb aquest nen de 3 anys voleu tornar al Salt de l'Olla, Déu-n'hi-do. Però potser en podrieu fer algunes de més properes com el Molí dels Murris (a Cogolls - 5 minuts de caminada), Saltant de Santa Margarida (a Les Planes - 20 minuts caminant quasi tot a peu pla pel carril bici), Salt del Roure (a Joanetes - 20 minuts d'agradable caminada) o Pont del Llierca (pista cap a Sadernes - 0 minuts). Totes aquestes són una molt bona passejada i crec que no us decebran en absolut.

      Elimina
    2. Ramon ell va pujar tot solet al toll de l'Olla, unicament el vam ajudar en els desnivells. Està acostumat a caminar. El del Murris i el de Joanetes ja els hem fet amb ell. Anotem el del Pont de Llierca. Gràcies, i si t'animes a apropar-te per Tarragona aquí hi ha rutes impressionants. Passa't per rutesapeu.com
      Salut!

      Elimina
    3. Doncs si és així, la pista del pont del llierca porta a Sadernes. I des d'allà hi ha agradables caminades cap a Sant Aniol d'Aguja. Es una excursió d'un dia i cal travessar la riera vàries vegades. En quan al vostre blog, ja el vaig visitar. Tinc ganes de fer el Brugent que teniu per allà baix. Les fotos que he vist són fantàstiques.

      Elimina
  5. Molt bona feina amb anquest blog . fa uns dies vem venir a la gorga de Santa margarida amb la familia i va ser tota una descoberta . Gràcies per al dedicació i l'esforç

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Llorenç, és veritat que hi ha esforç i dedicació, però ho faig amb molt de gust. Sobretot quan veig que gent com vosaltres ho aprofita i m'ho comunica. Gràcies.

      Elimina

Llista de blocs