14 de gen. 2012


Feia temps que no m'hi arribava. A ple hivern, pensava en la manca de colors i l'escassetat d'aigua que sol baixar de Gorners i del Salt de Sallent. Però avui no he matinat i he hagut d'escollir un lloc que s'hi pogués arribar de forma ràpida.

Tot i ser les 11 del matí, només arribar a Sant Privat, el termòmetre del cotxe marcava -1. Al creuar el passallís ja he vist aparèixer la glaçada i, al acostar-me al pla d'en Xurri, semblava com si hagués nevat a les vores de la carretera.

He aparcat el cotxe a la pista a on se sol deixar si vols anar al Salt de Sallent (Malgrat el fred, he comptat 12 cotxes ben arrenglerats). Tornava tenir temptació de deixar el pla d'en Xurri de costat i enfilar-me cap a la gorga de l'Amat. Però per sort no ho he fet.

Com podeu veure, les pedres al voltant de la riera tenien una capa blanquinosa de gel. M'he posat les botes i he creuat el riu per a obtenir la foto que volia. Haig de dir que el gel, quan no el veus, és més perillós. Després d'un primer ensurt, he pensat que era millor anar per l'aigua. Però al cap d'una estona també m'he adonat que calia sortir-ne de tan en tan. La fredor travessava botes i mitjons.

Al contrari del que pensava, la riera portava molta aigua i la blancor de les pedres li donaven un toc que poca gent deu contemplar.

________________________________________________________________________________
Per anar-hi, és molt fàcil

1.- Us dirigiu cap al nucli antic de Sant Privat d'en Bas.
2.- Abans d'arribar al nucli, tindreu un aparcament a la dreta i un transformador a l'esquerra. Agafeu la pista que surt a l'esquerra del transformador.
3.- Aneu tirant amunt fins que la pista deixa de ser asfaltada. Al mateix punt hi ha el trencant per anar al restaurant les Olletes i uns indicadors per anar a Salt de Sallent, a les Olletes i al Puigsacalm. És la zona de pícnic del pla d'en Xurri.
4.- Entreu dins la zona de pícnic. El tros que mostro és just a l'esquerra de la zona de pícnic.
________________________________________________________________________________


2 comentaris:

  1. Hola Rmon,
    Un lloc ben conegut però no pas d'aquesta manera, quin fred que transmet, m'agrada molt la primera foto.
    Salut!

    ResponElimina
  2. Ramón quines coses de fer!!! Un dia d'aquest enganxaràs un constipat que t’haurem de portar a Copa cabana perquè et recuperis. Què faràs aleshores sense les teves gorges? Tot s’ha de dir... qui no arrisca no pisca! Unes fotos fantàstiques.
    Un petonàs, feia dies que no “ens veiem” ja t’enyorava jo.

    ResponElimina

Llista de blocs